Vad blockerar chakror och vad händer då?

Chakra ära energipunkter eller livsenergicentrum där flödande livsenergi kostar varandra. När dessa energipunkter är i balans känner vi oss både fysiskt och mentalt välmående. Chakror är som kontrollanordningar som får energin att flöda genom din kropp.

Våra upplevelser, tankar och attityder tar sig uttryck alltid i kroppen och dessa uttryck har i sin tur påverkan på chakrorna. Våra chakror blir blockerade av traumatiska händelser, negativa attityder, förtryckta minnen och undangömda upplevelser. Resultatet är att energiflöden är inte bra och gynnsamma – och mår vi inte bra. Vi kan inte gömma undan sakerna från våra kroppar!

När vi vet vilka chakror är blockerade, och när vi förstår orsaken till dessa blockeringar, kan vi rätta till problemen och får energierna att flyta och snurra igen – och då mår vi toppen!

Du är värmt välkommen att kontakta mig på www.tarotguiderna.se om du behöver hjälp med dina energiblockeringar. 

Jag är vägledare nummer 186 och du hittar mitt schema på webben.

Obs! Känner du dig sjuk ska du först alltid kontakta en läkare!

Här kommer några orsaker varför en chakra kan bara blockerad och vad det beror på:

Kronchakra

Brist på självutbildning och självuppskattning, du har blivit förlöjligad eller mobbad, du underhåller kunskap, det finns brist på stöd och uppmuntran för dina idéer, du har utsätts för extrem religiös tro eller hårda ideologiska påtryckningar.

Pannchakra

Du har utsatts för våld, du upplever bristande uppmuntran och support från din omgivning, det finns brist på uppskattning av dina psykiska förmågor, du har fobier eller rädslor, du känner ångest.

Halschakra

Du upplever brist på förtroende, det förekommer drogmissbruk, du har påtvingade hemligheter och undangömda och obearbetade händelser och minnen, du döljer sanningen, du vågar inte säga din mening eller åsikt, du är stressad och ”hjärtat sitter i halsgropen”.

Hjärtchakra

Du har upplevt förlust, eller du har blivit avvisad eller dumpad, du känner dig övergiven, du har utsatts för fysisk eller psykisk misshandel eller utnyttjande, du har blivit bedragen eller sviken, du har undertryckt sorg som du inte har tillåtit komma fram och bearbetat, du har inte sörjt klart.

Solarplexuschakra

Du har blivit mobbad, din omgivning är för auktoritativ och dominant, det finns missburk eller du har låtit dig missbrukas, du har rädslor och skamkänslor, du upplever brist på självvärde och har dålig självförtroende, du låtsas eller utger dig för att vara någon annan än vad du är.

Sakralchakra

Det finns undertryckta och undangömda känslor, du har svåra strikta religösa regler, det finns missbruk och att du låter dig att bli utnyttjad, du känner dig manipulerad, du har varit utsatt för emotionella och sexuella övergrepp eller du är hämmad i din sexualitet.

Rotchakra

Du har upplevt trauma eller olyckor, du har svag eller bristande relation till dina föräldrar, det förekommer missbruk och utnyttjande, det finns försummelse eller självnekelse, du vågar inte vara dig själv, du har svårigheter att sörja för dig själv, du är inte nöjd med din fysiska kropp.

Hur fungerar chakrorna och hur kan vi aktivera chakrorna:

Kronchakra fungerar som vårt inre vägvisare och inre ljus. Den sammankopplar oss med Universum, är länken till andra sidan och till de metafysiska. Du känner dig likgiltig när kronchakran är blockerad.

Aura: Högre eteriska kroppen. 

Färg: Ljust lila och vit.

Element: Inre ljus.

Mantra: OM eller AH.

Musiknot: B.

Kronchakran kan balanseras med ren mat, vatten och meditation.

Pannchakra tar hand om den själsliga och sinnliga delen av oss själva. Den hanterar vår självbild och självuppfattning. Här samlas våra livserfarenheter och minnen. Intuitionen finns samlad här. Huvudvärk, mardrömmar och störningar i synen är vanliga när pannchakran är blockerad.

Aura: Högre emotionella kroppen.

Färg: Indigo.

Element: Ljuset.

Mantra: OM eller AUM.

Musiknot: A.

Pannchakrankan balanseras genom bra väder och frisk uteluft och att betrakta vackra saker. Mindfullness när rena rama manna till pannchakrat!

Halschakra är sammankopplad till vår röst och tal, tonläge och tonalitet. Hur vi utrycker oss i livet och vad vi säger påverkar vår halschakra. Halsont, upprepande förkylningar och sköldkörtelproblem kan bero på blockering i halschakran.

Aura: Högre mentala kroppen.

Färg: Ljusblå till medelblå.

Element: Röst, tal och vatten.

Mantra: HAM.

Musiknot: G.

Halschakra må bra när vi talar sanning och berättar det det vad vi vill. Den tycker om när vi sjunger.

Hjärtchakra är platsen för all kärlek i vår kropp och sinne. Här finns passion och glöd, godhet och kärlek. Vi healar genom hjärtchakrat. Här sitter ”flow”. Problem med andning, högt eller lågt blodtryck och hjärtproblem kan beror på blockeringar i hjärtchakrat.

Aura: Astrala kroppen.

Färg: Grön.

Element: Luft.

Mantra. YAM.

Musiknot: F.

Hjärtchakra gillar när vi upplever gröna gräsmattor och går barfota i gräset, att vara i en park eller skog full av gröna träd. Behaglig vind i ansiktet utomhus är alltid bra för hjärtchakrat.

Solarplexuschakra är det vi är som personer. Vår energicentrum och livsenergi finns här. Det här är platsen för magkänslan. Självkänslan och och viljan bor också här. Vi känner andra personers och alla levande varelsernas energier med hjälp av solaplexuschakran. Magsår, diabetes, ätstörningar och lågt blodsocker kan beror på obalans i solarplexuschakran.

Aura: Mentala kroppen.

Färg: Solrosgul.

Element: Eld.

Mantra. RAM.

Musiknot: E.

Solarplexuschakra tycker om när vi sitter nära elden, solar eller ser på vackra gyllene och solrosgula saker. Den gillar värme.

Sakralchakra är sammankopplad till vår sexualitet och genusroller. Här upplevs vår relation till andra människor och våra känslor. Det sociala samspelet och kreativiteten finns här. Impotens, frigidhet, problem med sexlust, livmodersproblem och problem med urinblåsa eller njurar kan beror på blockering i sakralchakran.

Aura: Emotionella kroppen.

Färg: Orange.

Element: Vatten.

Mantra: VAM.

Musiknot: D.

Sakralchakra blir glad när vi umgås med människor eller levande varelser som har och ger oss positiv energi och glädje. Den stimuleras av nya människor och nya sociala kontakter.

Rotchakra är det mest fysiska chakran. När vi är sanna för oss själva och står med bägge fötterna på jorden mår rotchakran toppen. Rotchakran håller oss stabila i tillvaron. Problem med vikten, hemorrojder, förstoppning och ischias kan beror på blockering i rotchakran.

Aura: Eteriska kroppen.

Färg: Röd.

Element: Jord.

Mantra. LAM.

Musiknot: C.

Rotchakra tycker om rörelse och dans, eller när vi ät ute i naturen och rör på oss! När vi är fysiskt sätt i kontakt med naturen genom att krama träd, gå barfota, gräva i jord – eller bara stå stilla bland träden och ta in naturen. Röd och proteinrik mat är bra för rotchakran.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *