HUR FÅR DU UT MEST AV DIN TAROTKONSULTATION

Här kommer lite praktiska tips vad du ska tänka på inför en tarotkonsultation så att du får bra på dina frågor och funderingar.

Först och främst du måste förstå att tarot berättar inte alltid det vad du vill veta: tarot berättar vad du bör veta och vad du skall veta just nu!

Tartot svarar i regel på frågan ”Hur ska jag…?”, ”Vad ska jag inse…?, ”Vad jag ska förstå…?” Och ”Vad jag har inte insett..?.

Sedan ge tarot dig råd ”Hur du ska göra…” för att få sakerna och ting att fungera på bästa möjliga sättet för dig från dagens realitet.

Tarot svarar med hjälp av tarotkonsultens intuition. Tarot ge ledtrådar som i sin tur skapar inre bilder, känslor och en interaktiv berättelse kring frågan. 

Viktigt att förstå och veta: 

Tarot eller en tarotkonsult kan inte ändra saker eller situationer för dig! Det måste du göra själv!

Tarot berättar, upplyser och ge dig insikt och råd hur du kan göra och hur du ska se i din nuvarande situation! 

Tarot kan även upplysa dig om saker som du har missat att tänka på.

Tänk tarot som en coach eller lärare som berättar dig någonting som du ska lära dig – eller som du har missat att lära dig – för att kunna gå vidare.

Varje tarotkort har en grundmening – men varje tarotläsare tolkar korten på sitt sätt. Det finns inget rätt sätt eller fel sätt att tolka tarot. 

Vissa tarotkonsulter lägger ut tarot enligt ett visst förbestämt mönster där varje korts placering berättar om ett visst händelse som har hänt, händer nu, eller kommer mest trolig att hända osv. Då blir en tarotuppläggning som en karta där tarottolkaren kan orientera sig. En del tarottolkare använder kort helt fritt utan någon speciell layout eller ”stjärna”.

Jag har en coachande arbetssätt och jag ger intuitiva och kreativa tarot och orakelkortkonsultationer. Många av mina kunder har frågor kring karriär, kreativitet –  och vill ha hjälp att hitta nya perspektiv och nya synsätt i livet som i sin tur ”öppnar nya dörrar” och berikar tillvaron.

Den grundläggande tanken bakom intuitiva konsultationer är att jag låter mina inre bilder och känslor vägleda kunden utan att bara kallt och logiskt analysera det jag ser på tarotläggningen. En intuitiv och kreativ tarottolkning går mycket djupt in i kortens symbolik och mening: som en intuitiv tarotcoach går jag från detonation till en konnotation – och går från en mekanisk och bokstavlig mening till en mångsidig och rikt nyanserad och associativ betydelse och inre bild som tarot ger mig.

Du kan läsa mer om hur jag arbetar med tarot och hur jag tolkar tarot här:

Livet och Universum lär oss läxor som vi måste lära oss för att kunna avancera oss och gå framåt i livet. Om vi inte lär oss våra läxor – eller gör motstånd till det som Universum vill berätta och lära oss, kommer Universum att upprepa läxan gång efter gång till vi har lärt vår läxa.

En del personer som kontaktar oss tarotkonsulter vill inte inse detta och vill inte lyssna på det Universum har att säga: då hjälper det inte heller att kontakta en annan tarotläsare och tro att sakerna blir annorlunda. 

Gör du flera tarorkonsultationer efter varandra blir svaren i regel en metanarrativ; den nya tarotkonsultationen fortsätter där vad den andra slutade – och allt blir en ”berättelse och fortsättning om en tidigare berättelse”. Det som du måste förstå och veta är att varje ny tarotkonsultation på samma fråga berättar och upplyser saken från ett nytt perspektiv och kan dig nya insikter på samma fråga – men: du måste komma ihåg att ett nytt tarotkonsultation ändrar inte grundsituationen du frågar om igen!

Därför kan är det oftast smart att vänta ett tag innan du gör en ny tarotkonsultation på samma fråga eller samma situation. 

Kom ihåg: tarot kan inte ändra en situation! Tarot berättar och upplyser dig om en situation – och det är endast du själv som kan agera och ändra din situation baserad på upplysningen som tarotkonsulationen ger dig!

Tänk: ju klarare och tydligare du frågar – desto bättre svar får du från din tarotkonsult!

Många gånger får vi tarotkonsulter frågan ”Berätta mig om min framtid!”.

Framtiden är ett komplex och ett stort begrepp som innehåller många olika saker; det kan handla allt om arbete, bostad, kärlek, relationer och upplevelser. Därför är det i regel bättre att redan innan du kontaktar en tarotkonsult ska du tänka vad är din viktigaste fråga – och på det sättet dela den enorma begreppet ”framtid” till eventuellt mindre delfrågor. Då får du bättre svar – och jag som tarotkonsult kan arbeta bättre och tydligare utan behöva ”slippa att at leta runt”.

Smarta frågor om dina relationer:

Om du är singel:

”Hur blockerar jag kärleken just nu i mitt liv – och vad jag ska inse för att släppa denna blockering?”

Frågor om relation med din parter:

”Vad speglar min partner tillbaka på som jag inte förstår?”

eller

”Var projicerar jag på min partner som jag behöver veta?”

Om en ny relation:

”Hur skall jag best starta den här relationen och vad kommer jag att få möta under första tiden tillsammans?”

Om relationen inte fungerar som det ska:

”Hur kan jag få tillbaka det som var roligt och spännande i den här relationen?”

Om du vill göra slut:

”Hur kan jag avsluta vår resa tillsammans på ett så helande och kärleksfullt sätt som möjligt?”

Bästa frågorna omkring personligt utveckling, arbete och kreativitet:

”Vilken dold aspekt vill den här utmaningen lära mig?”

”Hur kan jag bäst utnyttja mina styrkor i denna situation?”

”Hur kan jag bäst övervinna mina svagheter i denna situation?”

”Vilken tillstånd befinner sig mina charkan just nu och hur skal jag på bäst sätt balansera mina chakran?”

”Vad hindrar mig att ta mot kärlek?”

”Vad hindrar mig att ge kärlek?”

”Vad hindrar mina känslor att flöda fritt i mitt liv?”

”Hur kan jag bäst använda mina förmågor och kunskaper i denna situation”?

En tarotkonsult är en coach som ger dig insikt i en viss situation- och sedan ska du själv fatta beslut hur du ska göra. 

Självklart kan du ställa en allmän fråga om hur din framtid ser ut – men har då ett öppet sinne och fördöm inte om du får höra om saker som du inte kan relatera till på en gång.

Superviktigt att veta: 

En tarotkonsult är inte en läkare, psykolog, veterinär eller ekonomisk rådgivare! 

Sjuk? Känner du dig sjuk ska du allitid kontakta en läkare! Sedan kan du kontakta en terapeut eller healer.

Sjuka djur skall behandlas av en veterinär!

Mår vi riktigt dåligt psykiskt ska vi kontakta en psykolog, psykiatriker eller en legitimerad psykoterapeut!

Behöver du ekonomiska råd som innebär investeringar ska du kontakta din bank och boka tid för professionell ekonomisk rådgivning.

Använd inte heller tarot för att spionera andra; vi alla har rätt till integritet och privatliv! Därför är det alltid bäst att om du har frågor om personer i din omgivning ska du ställa frågorna ur din egen position i sammanhanget – inte snoka vad andra gör när du inte finns med i bilden.

För mig som tarotkonsult är varje nu tarotläsning som en ny film jag inte sett innan där allt spännande kan hända – och där vi möter nya bekantskap och personer som har någonting nytt och spännande att berätta till oss – om vi vill lyssna vad det har att säga till oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *